Мерцедес ще прекрати участието си във Формула 1, като заводски отбор, в края на 2018 г. - смята Еди Джордан


Много от предсказанията на "шамана на Формула 1" - Еди Джордан са силно шокиращи, но нерядко в последствие те се оказват доста точни. 

Според бившият собственик на отбор от Формула 1 с неговото име, има две причини, поради които Себастиан Фетел няма да подпише договор с Мерцедес. Първата е, че във Ферари му осигуряват всичко необходимо, а втората, че в края на 2018 година Мерцедес ще закрият заводския си отбор във Формула 1. Такова мнение изразява в интервю за Auto Bild, Еди Джордан и допълва, че е възможно Мерцедес да спечелят шампионата през този и през следващия сезон , след което съветът на директорите в Щутгарт да вземе решение отбора да бъде продаден, а Мерцедес да останат във Формула 1 само като доставчик на двигатели.
След като отбора е спечелил всичко, което е възможно да се спечели в спорта, те може да се върнат към основния си бизнес - разработката на високотехнологични двигатели, смята Джордан.

Ако Себастиан Фетел има подозрения, че нещо такова ще се случи, за него едва ли има смисъл да напуска Ферари, подозира анализатора на Канал4.

------------------------------------------------------
Автор: Д.Димитров
Източник: Auto Bild
Снимки: f1, internet

Коментари

Популярни публикации от този блог

Последното състезание на Сена

Пилотите 2013

Жил Вилньов - завинаги!