Хонда отговори на критиките от Макларън


Хонда напълно отхвърли твърденията на изпълнителния директор на "МакЛарън" Зак Браун, че производителят е "изгубен" и, че не вървят в правилната посока. Производителите на двигатели настояват, че знаят как да подобрят двигателите си.


Все още Макларън е единственият отбор на Формула 1, който няма точки през 2017 година. Това бе една от причините Зак Браун да изрази "сериозните си опасения" относно жизнеспособността на партньорството между Макларън и Хонда, след като се разбра че Хонда не са готови с подобренията на двигателя си за Гран при на Канада.

Шефът на Honda Юсуке Хасегава каза в интервю за Motorsport: "За съжаление не можем да ги убедим, че вървим в правилната посока. Но съм уверен, че не сме „изгубени.
"Все още се нуждаем от повече време, но правим необходимото. Търсим начин да ускорим развитието си, но няма да разкрия посоката."
Според Хасегава, единственият начин McLaren да бъдат убедени, че Honda може да промени нещата, е като "доставим по-добър двигател".
Хасегава каза, че разбира разочарованието на Браун и настоя партньорството да продължи, защото "все още имаме добри отношения".


"Не бях изненадан от неговите коментари", добави Хасегава. "Не е чудно, че се е оплакал и че е разочарован. Аз също съм разочарован, екипът е разочарован. Това е много трудно положение."
На въпроса дали McLaren Honda може да продължи да работи в настоящата конфигурация, след последните критики, шефът на Honda заяви: "Няма съмнение за това. Ние сме силно свързани като екип.  Ще трябва да преодолеем тези много трудни условия като екип. Работим заедно, за да подобрим ситуацията.”
Браун каза в петък, че отборът има резервен план за сезон 2018, ако Хонда не предоставят конкурентен двигател.
Хасегава каза, че Honda няма крайни срокове от Макларън, но японският производител планира да въведе новите елементи в двигателя, веднага след като се установи, че те са ефективни.
В петък шефът на Формула 1 Рос Браун заяви пред ВВС, че Honda са важни за Формула 1 и добави: "Ако трябва да подкрепим усилията им за подобряване на бъдещето - ние ще направим това".
В отговор Хасегава каза: "Не знаех това, но съм много щастлив от тази подкрипа.”

Хасегава не отрече, че ползват външни консултанти за да се подобрят, но не разкри кои са те. 

---------------

Източник: Моторспорт
Снимки: 
McLaren Honda

Коментари

Популярни публикации от този блог

Последното състезание на Сена

Пилотите 2013

Жил Вилньов - завинаги!