Фернандо Алонсо: "Кубица е най-добрия пилот на своето поколение"

Напоследък Фернандо Алонсо се вглежда внимателно в резултатите на пилотите в различните серии. Автомобилните спортове не са малко, а Алонсо има желание да победи поне в три от тях. 
След слабите сезони с Макларън във Формула 1 и разочарованието от отпадането в Инди500, Алонсо си дава сметка, че победите в отделните класове не са даденост. Самият Алонсо, освен победите си в картинга до 1998 година има само една победа в различен от Ф1 шампионат - дълбоко неизвестната серия Euro Open by Nissan.
В шампионата Формула 3000 (който е еквивалентен на днешната Формула 2) Алонсо завършва сезон 2000 г. на четвърто място, само с една победа. 

Затова днес Фернандо Алонсо назовава Роберт Кубица най-добрият пилот на своето поколение. Кубица направи частен тест, за който писахме:


"Смятам, че Кубица е най-добрият пилот, защото е печелил всички младежки категории преди да влезе във Формула 1. Става дума за картинг и формулните едноместни серии, в които пилотите карат с еднакви по възможности болиди. Той е побеждавал всички пилоти, които печелят сега. Затова смятам, че е най-добрия!  
Ще се радвам да го видя отново във Формула 1, но нямам достатъчно информация, дали това ще се случи. Само знам, че участва в тестове. Прочетох, че Рено засега не разглеждат кандидатурата му за следващата година. Затова и не смятам, че е близо до завръщане. С него се чуваме, но не толкова често, колкото бихме искали и двамата. Например, след тестовете му не сме разговаряли..." - казва Алонсо. 

--------------------------------------
Автор: Димитър Димитров

Коментари

Популярни публикации от този блог

Последното състезание на Сена

Стартът в Сингапур - кой е виновен?

Защо само Макс Верстапен бе виновен в Баку