"Тъжно е да гледаме Фернандо Алонсо в неконкурентен болид" - Рос Браун

След поредното отпадане на Фернандо Алонсо в Гран при на Великобритания, заради проблем с двигателя на Хонда в неговия Макларън, като че ли пътят му към американските серии става все по-ясно очертан. Много малко вероятно е през следващия сезон Алонсо да се сдобие с конкурентен болид. Това може да стане само, ако водещите пилоти на отборите - Мерцедес и Ферари - съответно Люис Хамилтън и Себастиан Фетел овакантят място. И докато за бъдещето на Люис имаше спекулации, то Фетел изглежда непоклатим в отбора на Ферари. 
Преди няколко дни Тото Волф също отбеляза, че вероятността Валтери Ботас да остане в Мерцедес и през 2018 година е над 90%. а Серджио Маркионе каза, че Ферари не се нуждае от услугите на Алонсо. В същото време Кристиан Хорнер потвърди, че Дани Рикардо и Макс Верстапен имат договори с отбора на Ред Бул за следващата година. 
Вероятно си спомняте, че и двамата мултикратни шампиони - Хамилтън и Фетел, вече заявиха категорично - никой от тях не иска Алонсо за съотборник. Ред Бул никога не са били опция за таланта на Алонсо, защото предпочитат да изграждат собствено конкурентно поколение (в което може би само Дани Квят изостава от развитието си). Дори Дани Рикардо, или Макс Верстапен да преминат в друг отбор, то на тяхно място ще седне или Карлос Сайнц, или Пиер Газли, а в краен случай Шон Галел...
Затова пътя на Фернандо Алонсо към третата му титла във Формула 1, като че ли изглежда препречен от доста сериозни препятствия, като на първо място - това е неконкурентния двигател на Хонда.
Спортния директор на Формула 1 - Рос Браун също отбелязва този факт в интервю за спортната преса на острова. Той казва, че е тъжно да гледаме как Фернандо Алонсо управлява неконкурентен болид и не може да се бори за позиции в челото. 
Към настоящия момент от сезона, след 10 проведени състезания отбора на Алонсо - McLaren-Honda, е последен в класирането при конструкторите, като дори отбора на Заубер с миналогодишния двигател на Ферари е пред тях. 
"Огорчава ме факта, че такъв талантлив пилот е принуден да кара незадоволителен болид. В края на краищата Алонсо е двукратен световен шампион. Когато пилот с такава класа е в слаба кола - това си е издевателство" - казва Рос Браун и е напълно прав...
--------------------------------------------
Източник: Speedweek

Коментари

Популярни публикации от този блог

Последното състезание на Сена

Пилотите 2013

Жил Вилньов - завинаги!