Нещо като прогноза


Шампионът се завърна на първа стартова позиция
Този сезон е мечтата на всички фенове. Три старта - трима различни победители, а в четвъртото състезание първите трима не са печелили до сега през сезона. Имаме основания да очакваме и четвърти различен победител, а защо не и от четвърти различен отбор. 

Още преди началото му споделях, че ни чака нещо уникално. Още след завръщането на Кими. Единственото, в което сбърках бе представянето на Ред Бул. Мислех, че ще са силни още от самото начало. Но пък, така стана още по-интересно. Ред Бул изостанаха достатъчно за да се хвърлят здраво в битка на този етап, а не да доминират още от началото на сезона, както през миналата година.
Мерцедес показаха слабости в Бахрейн
В Бахрейн имаме стартова решетка, като от края на предния сезон - Ред Бул - Макларън, Ред Бул - Макларън. Разликата е, че следва Мерцедес, а не Ферари.
Както написах и в последния анализ, смятам, че в Китай Мерцедес победиха поради уникалното стечение на обстоятелствата. Ще видим днес, дали Нико ще е толкова бърз към края на състезанието, като покара 30 обиколки зад друг болид. Мерцедесите страдаха в първите две състезания след като оставаха в средата на колоната.

Днес, надявам се, ни чака битка между Фетел и Хамилтън. Макларъните са от мръсната страна на пистата, но пък Уебър от 3 позиция вероятно ще съсипе старта си... Така, че Бътън и Хамилтън ще имат много шансове да се доближат до Фетел още в началото.
Хамилтън е абониран за третото място от началото
на сезона. Дали ще го видим и на по-високо стъпало

Не е ясно колко бърз може да бъде Фетел от първа позиция този сезон. Колата им най-после получи желания баланс, но дали има и нужната скорост. Максималната достигната скорост в свободните тренировки от Фетел е 307 км.ч. при 320 от най-бързите Заубер, 318 - Лотус и Форс Индия, 317 - Макларън и 316 Мерцедес. Изоставането точно по този показател, вероятно идва да ни покаже, че в края на ДРС-зоната Ред Бул са уязвими. Дали Фетел ще успее както през миналата година да се откъсне още в първите две обиколки и да ликвидира шансовете на съперниците да го изпреварят, предстои да видим.


Крайно време е Кими Райконен да сътвори, очакваната от него, изненада. 11-то място не е толкова лоша позиция на старта, точно в това състезание.


Състезанието в Бахрейн дава нов шанс на Михаел Шумахер да постави рекорд. След смяна на скоростната кутия преди днешната надпревара, той е върнат с още 5 места назад, така, че ще може да изпреварва до насита още от старта.

Отново ще има сбъркани стратегии в боксовете и който е най-съобразителен ще спечели. Чака ни още едно вълнуващо състезание! При това само след 4 часа.


Даниел Рикиярдо изненада всички с шестата си стартова позиция

Коментари

Популярни публикации от този блог

Последното състезание на Сена

Пилотите 2013

Жил Вилньов - завинаги!