Лотус Ф1 Тийм осиротя по Великден


Автомобилният производител, който притежава марката Лотус оттегли подкрепата си за тима от Енстън, Оксфордшър. Въпреки, че през миналата година отборът на Лотус – Рено Джи Пи проведе успешно битката за името Лотус с отбора на Тони Фернандес, с днешна дата загуби войната.  

Жерар Лопес собственик на Genii Capital 
Председателя на борда на директорите на Лотус Ф1 Тийм и на компанията-собственик на Груп Лотус - Жерар Лопес заяви, че Груп Лотус няма да продължи да спонсорира отбора във Формула 1. Груп Лотус се отказва и от възможността да придобие отбора на Лотус във Формула 1. 

Засега отбора от Енстън няма да сменя името си. Отборът ще продължи да се нарича Лотус, но в случай, че се намери нов собственик на тима, вероятно то ще бъде сменено. 

Ако настъплението на французите във Формула 1 продължи, след включването на цели трима пилоти в сезон 2012 и очакваното през 2013 или 2014 година Гран при на Франция, нищо чудно отново да имаме отбор с френското име Рено.Коментари

 1. Очакваме "Рено-Дачия Ф1 Тийм" да се появи в най-скоро време върху болидите им :)

  К.

  ОтговорИзтриване
 2. E нали Лука Ди Монтедземоло орева света, че иска 4-ри болида на Ферара в стартовата решетка. Купува Лотус, сменя лепенките, маже с червената боя и готово. То и без това скоростта на двата отбора е сходна. А и на външен вид всички тимове са еднакви, изключая Макларън.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. ...и получава отново Кими Райконен за трети пилот :)

   Изтриване
  2. Най-вероятно ще му стане втори неофициален пилот, а Фелипе Маса ще бъде официалния. Но да ти кажа ще бъде яко, ако се върне тимът на Рено във формула 1. Само да подобрят сегашното шаси на Лотус и са номер 1.

   Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Последното състезание на Сена

Стартът в Сингапур - кой е виновен?

Защо само Макс Верстапен бе виновен в Баку