Себастиан Фетел подписа с Ферари до 2020 година

Не, че не го очаквахме, но точно днес на Спа (а не както бе направена предварителната заявка за Монца) се появи новината за подновяването на договора на Себастиан Фетел с Ферари. 
Четирикратният световен шампион определено нямаше по-добра опция за 2018-та година от скудерията, но след това очакваше, че би могъл да се присъедини към доминиращия през последните години отбор на Мерцедес. Имаше спекулации и относно Люис Хамилтън, който вече се бил наситил на Формула 1 и изгубил мотивация след постигането на всички рекорди на Артон Сена, които го пращаха в "заслужена" почивка още в края на този сезон. Тази спекулативна теория "овакантяваше" едно място в отбора на сребърните стрели, което Фетел би могъл да заеме още след края на 2017-та, или по-скоро след края на 2018-та...
Всички тези конспиративни теории бяха разбити на пух и прах от днешната новина. Себастиан Фетел ще остане във Ферари още три сезона и това на фона на успехите през тази година изглежда правилно решение. 

Доверявайки се на слуховете от преди около месец, вероятно Ферари са предложили на Фетел сумата от 138,5 милиона долара за тригодишния контракт. Ако това е истина, то Себастиан ще бъде един от най-скъпо платените пилоти във Формула 1 и сред най-добре платените спортисти на планетата. Но ако Фетел стане световен шампион с Ферари, договорът ще се окаже изгоден  за двете страни. А с втори пилот като Райконен на конкуренцията няма да й е никак лесно!

------------------------
Д. Димитров

Коментари

Популярни публикации от този блог

Последното състезание на Сена

Пилотите 2013

Жил Вилньов - завинаги!