Сезон 2019-та - с пълна газ във Формула 1

Бъдещето на Формула 1 започна да се изяснява и да се изчиства от мъглата в която попаднаха, а после ни забулиха от Либърти Медия. Първите информации от  последното заседание на Стратегическата група на Формула 1 в Париж изглеждат обнадеждаващи.

Резултатът от това, което FIA определи като "позитивни и конструктивни дискусии", май наистина може да доведе до положителен резултат. Стратегическата група се опитва да реши проблема със спестяването на гориво и промените в правилата които ще влязат в сила през 2020 г. 
Първият успех е налице. Целта, да не се пести гориво, а да се използва двигателя на пълна мощност през цялото състезание, като че ли ще бъде постигната. Теглото на максималното гориво за едно състезание се увеличава до 110 кг., още за сезон 2019 година. Теглото на пилота вече няма да бъде включвано в теглото на автомобила. Въвеждат се биометрични ръкавици, които ще са част от екипировката. Те ще бъдат доста полезен аксесоар, който ще предоставя "медицинска телеметрия" за състоянието на пилотите по време на състезанието. 

Новите правила за 2021 година се очаква да бъдат договорени до края на м. юни, съобразно предложенията на ФИА за нови 1.6-литров V6 турбо хибридни двигатели без използването на MGU-Н за извличане на енергия от отработените газове.
Стратегическата група ще разгледа всички предложения на отборите и на бъдещите производители на двигатели преди края на май.

------------------
Д.Димитров

Коментари

Популярни публикации от този блог

Последното състезание на Сена

Пилотите 2013

Жил Вилньов - завинаги!