Пилотите 2013

Пилотите на сезон 2013 - познати и непознати. Въпреки, че вероятно знаете много повече от мен за тези 22 момчета (някой от тях голобради, а други силно брадясали), ви предлагам да се впуснем в галерията от снимки, с факти и забавни забележки за пилотите от сезон 2013 във Формула 1. 

Себастиян Фетел
(Приказката продължава)

Себастиян е едно весело германско момче...
Трикратен световен шампион. Най-младият такъв. Някой твърдят, че Ейдриян Нюи бил световен шампион при пилотите, а той е много далеч от "най-младия" като понятие, но ние няма да им дадем вяра, а ще оставим титлите при пилотите на "магарето" в болида. Като дете Себастиян (не че много е пораснал де) си падал по един от ангелите небесни - Михаил и най-вече по превъплащенията му на земята - Майкъл Джордан, Майкъл Джексън и Михаел Шумахер. Няма данни да си е падал по Михаела Стоичкова, за разлика от Дани Клос.
Тежка е царската корона
Себастиян трябва отново да защитава световната титла при пилотите. Ако проследим последователността на спечелените от него три световни шампионата ще видим, че в два от тях го отписваха, а единият така го записа, че всички други се подписаха няколко старта преди края, че Фетел е световен шампион. Сега сме в навечерието на четвъртата, четна и следователно категорична и лесна година (нищо, че по календара на християните е нечетна и трудна). Но тежка е царската каска, пардон корона. Няма лесна титла и сезонът ще го докаже, надявам се. 

Всички разбира се знаят, че кръщава болидите си с женски имена. Може би именно това е и причината толкова често да сменя и шлемовете си. Жените обичат лъскавите аксесоари...
Това, което може би не знаете, е че Себастиян има особени претенции към дизайна на шлемовете си от много малък. Още на 8 години той си поръчва шлем с дизайн (забележете) от филма на Дисни ... Малката Русалка!? За да успокоя феновете му (до известна степен) ще отбележа, че все пак не е пожелал червенокосата русалка да краси шлема, а малкият рак ... Себастиян. 

Детските игрички и забавления на Фетел му осигуряват любовта на младите фенове, въпреки, че той понякога употребява доста неподходящ за подрастващите език от подиума. Младостта не е порок. Но славата има разяждащи свойства. Засега Себастиян се опазва от лошите влияния. Дано остане колкото е възможно по-дълго усмихнато германско момче, въпреки че на много от неговите не-фенове им се иска усмивката да навестява все по-рядко лицето му.

Хубава прическа, Себ!
Ако случайно не знаете, ще ви информирам, че във Фейсбук има профил с името Sebastian Vettel. Наред с мен са я харесали още 1 146 083-ма души. Навалицата е направо огромна за профил с 0 публикации. В информацията за спортиста заклинателно стои изречението "Welcome to my official page, where I'll be keeping you up to date with what's going on on track and between grands prix." Е, или не му е останало време между стартовете на Себастиян, или човекът поел грижата за личната официална страничка на Фетел във Фейсбук си е взел безсрочен неплатен отпуск... или пък, този който е решил да се представя за световния шампион се е разкаял горко и е зарязал идеята да се прави на велик.

Самият Фетел все още е на земята и по-точно в "долната земя". Там каза на хората с идеите за четвъртата му титла, че все още всички пилоти имат нула точки. А с толкова не се става шампион. 
Новият болид на Фетел се нарича "Хайди". "Гладната Хайди" жадува победи, също и Себастиян - малкият рак на червенокосата русалка... приказката продължава.

Марк Уебър
(По-младият Култард)


Той има ръбата физиономия. По-висок е от повечето "нормални" пилоти. Говори на някакъв странен английски и понякога трудно му се разбира. В Америка го хвалят, че много добре говори английски за чужденец... Той не е Дейвид. Той не е и Голият. Той е Марк. Може и да знаете, но все пак да ви кажа, че Уебър започва кариерата си в моторните спортове на две колела. Едва на 14 сяда в картинга. Затова пък на 36 все още е в болида. Ако се откаже на 37 години и завърши кариерата си в Ред Бул няма да можем да ги различаваме с Дейвид Култард. Изобщо!


Фернандо Алонсо
(велосипедистът)

Ей, този цяла зима кара колело. Както казват с намигане в Париж - "цял сезон въртя педалите". ;)
Така и не се разбра на Тур дьо Франс ли ще участва, или в Обиколката на България. 

За Фернандо Алонсо няма смисъл да се говори. Той казва всичко за себе си без думи. Вижте тези очи като на котаракът в чизми. Затова женската половина от публиката на Формула 1 стана цяла половина. Заради Алонсо. Преди това и четвъртина не беше. 


Странно силно е женското присъствие в живота и кариерата на Алонсо. Може би, напук на родителите му, които за разлика от повечето испанци не са му дали женско име някъде по средата от шест лични. 
Фернандо Алонсо Диаз си е такъв мачо от гледна точка на ономастиката, че не може жените да не го ръководят напълно и безвъзвратно от първата му минута на четири колела. 
Може би знаете, а може и да не, но първият картинг, в който се качва малкият Фернандо е направен от баща му за ... по-голямата му сестра Лорена. Тя е била на осем години, когато баща им Хосе Луис й подарил картинг. Защо ли не се учудвам, че тригодишният Фернандо проявил доста по-сериозен интерес към играчката на кака си...


За него е чест да се бори за титлата в два от последните три сезона...
Фернандо Алонсо вече няколко пъти сменя своите семейства и отбори. Важното е, че добре се адаптира както към новите си (руски) жени, така и към червените (недостатъчно бързи) коли. В неговите ръце котките мъркат доволни... Това обаче не е достатъчно... така де - три жени пък две титли. Не е много точна сметката. Трябва да се поправи! Гарсон!!! ;)


Фелипе Маса 
(Кой?)

Горкият Фелипе. Не знам защо така ми се струва, но снимката по-долу изражението му е почти като на 4-годишно момченце, което след много усилия да задържи е ... леко изпуснало. 

Много е трудно. Знаем. Стискай зъби Фелипе. Краят му се вижда вече!  


Може да ви изглежда странно, а може и да сте напълно наясно с този факт, но Фелипе Маса е един от двамата пилоти на Ферари, които са карали цели 8 сезона за скудерията, а пред него е девети сезон с червения болид. Само Михаел Шумахер има повече - цели 11 сезона за Ферари и вероятно завинаги ще си остане №1 и по този показател в статистиките. 

Дженсън Бътън
(Джентълменът крадец)

"Той е толкова готин. Идва при вас и ви завладява. С шегите си. С чара си. С положителното си излъчване. Всички го харесват. Много от тях го обичат. Жена ви също. Шефовете на отбора ви - още повече. Симпатиите са изцяло на негова страна, защото е джентълмен. Страхотен. После се оказва, че семейството ви се разпада. Хората, които са разчитали на вас, вече разчитат на него. Той е всеобщият любимец. 
Е, как да не го намразиш. 
Джентълмен? Не! За вас той вече е крадец. И няма нищо общо с Арсен Люпен - той е обратното."
            Из документалния филм: "Какво би казал за секса Люис Хамилтън, ако някой го бе попитал правилно, или изсвири го отново Рон!" 



Вероятно през този сезон ще гледаме за първи път в пълнометражен формат съчетанието на източната философия със западните технологични центрове по джентълменски. Това важи не само за маратоните, с които обича да си причинява болка... и не е само заради Мичибата, колкото и да е Джесика. 
Трудна същност има Дженсън - от това по-голямо откровение за него не откривам. 


Серхио Перес 
(опитоменият)

Трудно го разпознавате вече, нали. И аз. Подстриган, обръснат, зализан... Пфууу! Няма място за индивидуалности в машината Макларън. Фернандо Алонсо не се подстригва в продължение на почти цяла година след като напусна стерилната обстановка в Уокинг.  Дано му допада метросексуалният вид на мексиканеца, въпреки, че се съмнявам. Но иначе ще му е трудно да оцелее на "острова на красотата" - Ин (другата половина на Янг). 
Въпреки всички усилия на PR-ите на Макларън Серхио е опазил нещо от собственият си имидж - космите по гърдите.

Кими Райконен 
(Leave me alone)

Кими е напълнял малко. Добре му се отразява ергенският живот. То кое не му е наобратно на Кими, че това? Явно Джени Далман го е тормозила много и не му е давала да си хапва сладолед вечер вкъщи. А сега цяла зима ледения плюска здраво сладолед вечер, щото друго... какво да прави? :) А на Джени какво друго й оставаше горката, след като в прав текст й казаха "Leave me alone!". Той човекът просто искал да остане насаме със себе си. Определено му се отразява добре засега. Всъщност, както е добре известно Джени си пада по коне. А Кими е далеч от тяхната чувствителност и съпричастност. Така де, иначе какъв "ледения" ще да е!? 

Burn, baby, burn. (да се разбира като съвет от фитнесинструктора)

Ромейн Грожан
(Внимателният)


Грожан пък е отслабнал. Какво се случва с тези пилоти на Лотус? Не разбирам... Променят си теглото като боксьори преди олимпиада. Всеки гони категория. Това, което може би не знаете за Ромейн Грожан е, че той никога не е живял във Франция. Роден е в Швейцария и по-точно в Женева. Има швейцарско гражданство, но както е добре известно в родината си е безработен, тъй като моторните спортове са забранени.  



Поздравяваме го с любимата му песен на Red Hot Chili Peppers

To be continued...

-----------
Специални благодарности на Веселина Гайдарджиева! :)
Снимки: safety-car.es

Коментари

Популярни публикации от този блог

Последното състезание на Сена

Жил Вилньов - завинаги!