Неусетно - 2013

Неусетно зимата отмина и вече сме на прага на новия сезон. "Неусетно" казвам, защото въпреки съществуването на събития - като представяне на нови болиди, нови пилоти, тестове... и много други положителни емоции, в предсезонната подготовка нямаше нещо толкова значимо в света на Формула 1, което да изостри любопиството ми до степен, че да седна и да напиша текст. 

Нищо? 
Разбира се има много поводи за положителни и отрицателни констатации в навечерието на първото Гран при. 
Слава Богу болидите не са толкова фрапиращо грозни, като тези през миналата година. 

Само Лотус ни разочарова с първото си появяване, а Катерам не се опита да ни изненада и заложи майсторски на това да бъде "различен", оставяйки болида в същия грозен крокодилски вид, като този от миналата година.


Ферари първи очароваха феновете си с новата агресивна визия на болида 13-8. (Отново, вероятно за да се правя на интересен, ще наричам модела с по-различно наименование от останалите, но така ще да е поради огромното въображение на хората от Маранело, които са наименовали болида с номер, съобразно годината, в която се състезава и броя на цилиндрите на двигателя му.)

МакЛарън сразиха всички появявайки се с модел, който толкова много прилича на миналогодишния, че чак не ни се вярва, че е напълно различен от него, както твърдят всички специалисти.

Нищо ново не видяхме във външността на новия Мерцедес, който си е същата патешка муцуна от сезон 2012. Дано поне да е по-бърз, макар и олекнал с 6 световни титли откъм пилотския състав.
Ред Бул на практика няма какво толкова да променят по съвършения дизайн на своя RB. Те май само смениха цифричката отзад. Както вероятно ще се случи и с купата на шампионите...

Заубер и Маруся изненадаха всички, с абсурдно красивите си модели в рамките на настоящите грозни правила и показаха нагледно на българските политици и протестиращи, че ако наистина го искаш, и в най-тесните рамки можеш да постигнеш много повече...
Уилямс също изненадаха всички, но най-вече с позабавилото се представяне и глупаво изглеждащия нос на болида. 
Индията пък изглежда все повече Сахара, като се надяваме това да не е за сметка на форс-а...

За Торо Росо или Ред Бул (в кутийка), или нищо... 

...и пак се върнахме там, откъдето започнахме с новото при представянето на отборите - нищо! nothing! nada! rien! ingenting, Kimi! ;)

Новото предстои! Догодина...


To be continued

------
Снимки: safety-car.es, facebook

Коментари

Популярни публикации от този блог

Последното състезание на Сена

Пилотите 2013

Жил Вилньов - завинаги!