Начало на сезона, ли? Кога?


Не знам как се чувстват Кристиян Хорнер и Хелмут Марко; не мога да си представя какво му е на Мартин Уитмарш; на Доменикали и Пат Фрай, пък изобщо не им завиждам, само на Рос Браун може би малко - заради спокойствието. Предполагам, че и на Виджай Маля и на Тони Фернанденс не им е скучно в момента. Какво говоря – всички са в очакване.

Очакването свърши! Рано тази сутрин българско време.
Сезонът във Формула 1 започна. В Австралия, на Албърт парк. Който не е спал тази нощ, а е тръпнал в очакване, знае какво имам предвид.

Лошото е, че нищо още не е ясно. Пистата бе мокра в началото и на двете свободни тренировки, отборите правеха нещо като планувани тестове. Без да споменавам имена и постижения от петъчните им занимания, само ще обобщя, че неизвестните в уравнението - сезон 2012, не станаха по-малко.

Моите наблюдения до момента сочат, че Ред Бул умело крият възможностите си, както направиха и миналата година. Заради наличието на Ейдриян Нюи в екипа е почти ясно, че аеродинамиката им ще е по-добра от тази на съперниците. Въпросът е на какво ниво е притискането.
Всички твърдят, че Мерседес имат най-голям напредък, в сравнение с мястото на отбора миналата година. Макларън обаче показаха по-добри резултати от тях в първата свободна тренировка, което вероятно оставя отбора на Мерседес в борбата за трета редица на стартовата решетка. На там обаче са се насочили и Ферари, Лотус и Форс Индия, да не отписваме и скрития фаворит Торо Росо...

Нямам търпение. Отборите са в падока. За имената на пилотите ще говорим, когато видим резултатите от квалификацията.

Pic: f1zoom.co.cc

Коментари

Популярни публикации от този блог

Последното състезание на Сена

Пилотите 2013

Жил Вилньов - завинаги!