Съперници - приятели?


След последният ми коментар от Гран при на Канада, в който погледнахме към представянето на Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, отново възникна онзи стар въпрос за отношенията между двамата пилоти. Днес една снимка отново ме провокира да си задавам въпроса приятели ли са двамата или врагове?


Съотборници, приятели, съперници, врагове...

Двамата пилоти бяха съотборници в Макларън. Алонсо бе двукратен световен шампион, а Люис - любимото ново момче на Рон Денис. Годината бе 2007 - един сезон, в който се случиха толкова абсурдни за Формула 1 събития, че настоящият сезон изглежда като вълшебна приказка на фона на шпионския трилър от 2007. Найджъл Степни се превърна в Ким Филби на Формула 1, но бе разкрит и осъден от италиански съд. Макларън спечелиха най-много точки в шампионата, които им бяха отнети. Кими Райконен спечели световната титла в последното състезание след като в Макларън не се разбраха по въпроса, кой от двамата им пилоти трябва да се бори за титлата...

На фона на тези драматични събития Алонсо и Хамилтън бяха нарочени за врагове. Алонсо бе дошъл в Макларън с идеята, че ще бъде предпочитания пилот в отбора, но Хамилтън започна да побеждава. Испанецът не можеше да разбере какво точно се случва. Хамилтън летеше на крилата на младостта и не се интересуваше твърде от идеята да бъде пилот номер две.

Въпреки изявленията, че между Алонсо и Хамилтън няма вражда, действията на пистата и извън нея показваха друго...

Дали днес всичко това е напълно забравено? Едва ли...

Двамата световни шампиони са обречени да бъдат заедно, поне докато са част от Формула 1 - като приятели и като съперници.


Днес във Валенсия в Гран При на Европа, двамата имат шанс на пистата да решават за сетен път този спор. Ферари са се прицелили в по-добро представяне в квалификацията, а Макларън традиционно се борят за първото място в стартовата решетка. Какво ли мисли по този въпрос Кими Райконен обаче? Предстои да разберем - днес и утре.



След Гран при на Унгария във Фейсбук се появи тази снимка на Алонсо.
Така да се каже "снимка с победителя", (който е направил знака на победата). :)
А снимката всъщност е направена преди състезанието по време на парада на пилотите.



Коментари

Популярни публикации от този блог

Последното състезание на Сена

Пилотите 2013

Жил Вилньов - завинаги!