НОВИНИ

РОБЕРТ КУБИЦА се завръща във Формула 1?


Поне за малко, бившият пилот на BMW Робърт Кубица се завърна на пистата в болид на Рено. 

Кубица пилотира болид от Формула 1 на пистата във Валенсия за пръв път след ужасяващата катастрофа в рали шампионата през 2011 година, която го лиши от активно движение на части от ръката му. 

Роберт направи 115 обиколки, които се равняват на почти състезание и половина, зад волана на болида Lotus E20 2012, който бе с цветовете на сегашния болид на Рено. 


Това е болида, с който Кими Райконен спечели състезанието за Гран при на Абу Даби през 2012 година.
Тестовете предвиждаха дълги стинтове, с много гориво на борда, симулация на квалификация и симулация на старт.
Рено написаха в Туитър: "Защо си траехме ли? Защото това беше частен тест на Роберт." А после добавиха клип, в който Кубица прелита край камерата. 
Кубица се е оплака от липсата на сцепление, недостатъчната маневреност на болида и намаленото притискане. Но видимо бе щастлив да направи 115 обиколки с болид от Формула 1, макар и доста далечен от актуалните.
През този сезон Кубица трябваше да пилотира във WEC болида LMP1 ByKolles, но се отказа в последния момент. Преди да седне в болид от Формула 1, полякът първо управлява коли от GP3, Формула Е и LMP2.

Това, което Рено не ни казват, е че "частният тест", вероятно е първа възможност да видят отблизо, дали Кубица може да се върне във Формула 1 и да замени Джолиън Палмър, чието представяне е меко казано - незадоволително.

-------------------
Автор: Д.Димитров
Източник: Autosport
Снимки: Renault


Коментари

Популярни публикации от този блог

Последното състезание на Сена

Стартът в Сингапур - кой е виновен?

Защо само Макс Верстапен бе виновен в Баку